tolvai_renata_9

Tolvai Renáta

Tolvai Renáta Tímea, művésznevén Tolvai Reni, 1991. március 24-én született Nagyváradon, a Románia nyugati részén elhelyezkedő Bihar megye Partium régiójának társadalmi, kulturális és gazdasági központjában.

2010-ben csupán 19 éves volt, amikor megnyerte a Megasztár 5. szériáját és az ezzel együtt járó “Az Év hangja Magyarországon” címet.

Reni első saját dala a “Hagylak menni” 2011 nyarán jelent meg és röviddel a dalpremier után, augusztus 8-án a dalhoz készült videoklippet is bemutatták. Mindkettő hatalmas sikert aratott és a dal villámgyorsan a magyar rádiók toplistájának élére tört. A Hagylak menni hozta meg Reni számára a Transylvanian Music Awards Legjobb Magyar pop-dance slágerének járó díjat valamint a Bravo Otto Az év legjobb magyar videoklipjének járó elismerést. Mára a Youtube-on több mint 3,5 milliós nézettséggel rendelkezik a “Hagylak menni”.

Reni első szólóalbuma 2011-ben jelent meg Ékszer címmel.

Reni az utóbbi két évben az alábbi díjakra volt jelölve:

2011 Bravo Otto – Az év magyar énekesnője 2012 Bravo Otto – Az év magyar videóklipje “Hagylak menni” 2012 Bravo Otto – Az év magyar énekesnője 2012 Viva Comet – Az év énekesnője 2012 Transylvanian Music Awards – Az év legjobb magyar pop-dance slágere

A 2013-as év Reni számára a megújulás éve: új management, új dalok, új külső. Visszatérő dala a “Playdate” nemcsak önmaga zenei stílusában, hanem az egész magyar popzenében felfrissülést hozott. A dalhoz készült videóklip 2013. május 3-án került bemutatásra.

2013 augusztusában új klipes dal készült Promise címmel, Dj Metzker Viktória és a No!End közreműködésével. A dal zenei alapjait Reni 2012 nyarán a CPR Productionnel közösön készítette Chicagoban.

Dalai alapjában véve az R&B-pop kategóriába sorolhatóak, de megtalálhatóak bennük az electro pop, jazz és soul behatások is. Egyéni stílusára nagy hatással voltak abszolút példaképei: Beyoncé Knowles és Aretha Franklin.

Reni nagyon energikus, érzékeny és nyitott személyiség. Az elmúlt évek alatt több országos szintű jótékonysági megmozdulásban vett részt.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

social network